BSO

Buitenschoolse opvang (BSO)

Voor kinderen van vier tot twaalf jaar bieden wij opvang in huiselijk sfeer met een gevarieerd aanbod van activiteiten.
Kinderen van zowel ‘De Windwijzer’ als ‘De Ontdekking’ kunnen bij ons terecht. Wij zijn 52 weken per jaar open van 7:00 uur ’s ochtends tot 19:00 uur ’s avonds (met uitzondering van nationale feestdagen en één of twee interne
studiedagen per jaar) In de schoolvakanties is de BSO open van 8:00 uur tot 18:00 uur.

Wij hebben diverse pakketten voor 40 schoolweken, 52 weken óf alleen vakantieopvang, met of zonder avondeten of een combinatie hiervan. Schoolsluitingsdagen/uren (studiedagen, marge-uren, continuerooster, tropenrooster ) kunt u los af nemen/plannen per daadwerkelijk afgenomen uren (uurtje-factuurtje)

Opvang in geval van nood of voor een korte periode is geen enkel probleem. Voor iedere situatie bieden we een passende oplossing. Kunt u nu toch niet het pakket, of combinatie ervan, vinden welke het beste aansluit bij uw wensen. Of wilt u meer informatie over het pakket van uw keuze of maatwerkoplossing, neem dan contact met met ons op.

De sportieve BSO

Onze BSO is een sportieve BSO. Alle prijzen zijn inclusief sport, activiteiten en kleine uitstapjes. Voor grotere activiteiten kunnen we een bijdrage vragen. Tijdens de vakanties hebben er leuke programma’s, maar ook daar buiten organiseren we tal van activiteiten.

Bij het activiteiten aanbod houden we rekening met de verschillende interesses van de kinderen en de verschillende leeftijdsgroepen. Kinderen mogen zelf kiezen of ze mee willen doen. We nodigen de kinderen uit (nieuwe) dingen te ondernemen en ze de juiste uitdagingen te bieden. We vinden het belangrijk dat de BSO-tijd vooral een leuke tijd is voor de kinderen. Tijd waarin ze lekker actief kunnen zijn, samen kunnen spelen of juist even niets hoeven doen.

Sporten bewegen staat bij ons hoog in het vaandel en we bieden diverse sporten aan verzorgd door gediplomeerde sportmedewerkers, specialisten en vakdocenten. Wij bieden 6-weekseprogramma’s aan die elke keer anders kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan dansles of judo, maar ook diverse teamsporten. Het maakt niet uit of je nu één dag naar de BSO komt of meerdere dagen. Sporten is inclusief op de dagen dat uw kind opvang heeft en voor iedereen (extra komen voor je favoriete sportles kan ook in overleg)

Van KDV naar de BSO bij de Buurvrouw

Plaatsing bij het Kinderdagverblijf (KDV) van ‘De Buurvrouw’ betekent niet dat uw kind automatisch staat ingeschreven bij onze BSO. U moet uw kind daar apart voor aanmelden. Dit kan vanaf de leeftijd van twee jaar. Voor de BSO is op dit moment een wachtlijst voor de maandag, dinsdag en donderdag.

Zie voor meer informatie ook ons plaatsingsbeleid op de inschrijfpagina.

Eten bij de buurvrouw

Alle pakketten zijn inclusief activiteiten, kleine uitstapjes, fruit, broodwaren, beleg, yoghurt/kwark, melk, drinken, water, crackers, groentesnacks, maar exclusief avondeten. Onze verse biologische warme avondmaaltijden, waarbij we rekening houden met allergieën, halal en geen rund, kunt u middels een pakket (-AI of -E) maar ook los af te nemen. een losse afname kost 5,25 euro per keer, of u schaft een strippenkaart aan van 45 euro (voor 10 keer) Speciale dieetvoeding is voor eigen rekening. Wij proberen waar mogelijk dit wel aan te bieden en hier rekening mee te houden. Onze warme maaltijden zijn verse, gevarieerd en biologisch. Ze zijn samengesteld door kinderdiëtistes en afgestemd op het (schoolgaande) kind.

Het ontbijt tijdens onze voorschoolse opvang (VSO) is standaard inbegrepen. Zo hoeft u thuis niet te haasten!

Ophalen na sluitings- en/of contracttijd

Wij gaan ervan uit dat u uw kind tijdig op haalt (of op laat halen) binnen de openingstijden van het kindercentrum of zoals afgesproken binnen uw contract. Indien u onverhoopt uw kind een keer te laat ophaalt, krijgt u van de aanwezige medewerkster een formulier ter ondertekening. Wij hebben hiervoor een aantal regels vastgelegd.

  • Indien uw kind binnen één kalenderjaar drie keer na de afgesproken tijd wordt opgehaald, worden voor het te laat ophalen kosten in rekening gebracht.
  • Bij te laat ophalen vanaf 15 minuten na sluitingstijd worden er direct kosten in rekening gebracht
  • De kosten voor het te laat ophalen (tien euro per kwartier) worden in rekening gebracht per kind, niet per gezin. U ontvangt hiervan een factuur.